"SLEDEĆE GODINE CILJ JE DA PROSEČNA PLATA BUDE..." Ministar Mali o rastu plata i penzija
Si, Foto: TV Pink Printscreen

važne informacije

"SLEDEĆE GODINE CILJ JE DA PROSEČNA PLATA BUDE..." Ministar Mali o rastu plata i penzija

Imamo rekordno nisku nezaposlenost, imamo 4,5 milijardi direktnih stranih investicija

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je danas u Beogradskoj hronici, gde je pričao o velikim projektima u srpskoj prestonici, ali i pričao o rastu plata i penzija.

- Rastemo višestruko brže nego Evropa. Imamo rekordno nisku nezaposlenost, imamo 4,5 milijardi direktnih stranih investicija. Držimo fiskalnu stabilnost. To daje jedan kredibilitet da budete atraktivni, cilj je da nam rastu plate i penzije. Sledeće godine cilj je da prosečna plata bude 1.000 evra, sada je negde oko 840 - ističe ministar.

Plata/Ilustracija
Plata/Ilustracijafoto: Petar Lazović, Printscreen/Google Maps, Ilustracija/Espreso.co.rs

Ministar se osvrnuo i na današnju nenajavljenu posetu gradilištu Ekspa.

- Svi šipovi za EKSPO su već postavljeni i danas smo postavili prvi šip za Nacionalni stadion. Sa jedne strane to je najvće gradilište, najveća razvojna šansa za našu zemlju. Mi tamo gradimo i novi Ekspo i novi sajamski prostor, novi nacionalni stadion... Nama je cilj da naša ekonomija raste, da imamo što više građevina, gradilišta da se ljudi zapošljavaju da otvaramo nova radna mesta i onda cela Srbija ima koristi - istakao je ministar Mali.

Bonus video:

34:27

MINISTAR MALI NA KURIR TELEVIZIJI: Prosečna plata 2027. - 1.400 evra! Bolji smo od mnogih razvijenih zemalja: SRBIJA SE PROMENILA

(Espreso/Kurir/Đorđe Marković/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.